ОДМВР- Шумен ще се включи в редица инициативи по повод Деня на безопасността на движение по пътищата. В навечерието на 29 юни ЦДГ „Дружба“ бе домакин на празник на пътната безопасност. Деца от шуменски, детски градини от Варна и Разград участваха в дефиле с различни превозни средства. По време на майсторското управление на коли и мотори пътни полицаи от ОДМВР-Шумен стриктно следиха за спазване на маркировката и пътните знаци. По формата на игра бяха проврени познават ли видовете пътни знаци и знаят ли как да пресичат безопасно.

„Детето на пътя трябва да е със знания и опит. Ние възрастните разбираме, че възпитанието и обучението в детската градина за безопасност на движението по пътищата е изключително значимо и е превантивна мярка за предвиждане и изпреварване на риска и служи за защита на живота и здравето на нашите деца“, каза директорът на ЦДГ „Дружба“ д-р Анна Георгиева.

Децата показаха, че са усвоили правилата за пътна безопасност, коментира директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов и призова всички да бъдат бдителни, да спазват правилата и да пазят човешкия живот.

В 10:30 часа утре на бул. „Велики Преслав“ ще бъде даден старт на инициатива, в която деца ще спират с пътни полицаи водачи на автомобили, ще им отправят апели като всеки водач ще получи подарък ключодържател.

Малко по-късно деца от ЦДГ „Изворче“ ще раздават флаери на шофьори в района на детската градина.

shumenonline.bg

 

Leave a comment

Leave a Reply